אורי טופז, מרצה במחלקה לעיצוב אופנה מספרת על עולם האופנה מזווית ראייתה ועל “גזורות” האתר שהקימה, המאפשר קניית גזרות ומציג במקביל סרטוני הדרכה בתפירה.
איך הגעת לעולם האופנה?
במסגרת לימודי התואר הראשון שלי בפסיכולוגיה בחרתי להרשם לקורס באמנות. הקורס נקרא visual exposure, חלקו עסק בפיסול וחלקו בציור. נהניתי כל כך ומאותו הרגע נרשמתי רק לקורסים באמנות. בסופו של דבר סיימתי תואר באמנות ונפתח בפני עולם חדש. במשך הזמן, גיליתי שמה שבאמת מושך אותי זה אסתטיקה, קצב, תנועה וצבע וכשסיימתי את התואר, נרשמתי ל-FIT והמשכתי ללימודי עיצוב אופנה.
מדוע בחרת ללמד?
אני לא חושבת שבחרתי, אני חושבת שזה בחר אותי. תמיד היתה לי נטייה להוראה. אני אוהבת מאוד את הפן האישי הכרוך בעבודה מול אנשים (הרי התחלתי בפסיכולוגיה), אני נהנית להקשיב לרעיונות חדשים ולומדת מכך בעצמי המון. אני נהנית לראות מישהו מצליח לעשות משהו שרק לא מזמן לא ידע איך לעשותו. אני מאוד מזדהה עם ההרגשה הזו, כי גם אני עצמי מאוד נהנית ללמוד.
כיצד נולד הרעיון של גזורות ומה עומד מאחוריו?
הרעיון של גזורות נולד מתוך צורך שזיהיתי בעבודתי כמעצבת וכמורה. אני נתקלת כל הזמן באנשים מוכשרים ודעתנים שרוצים לעצב את בגדיהם בעצמם. היום, אנשים יודעים טוב מאי פעם מה הם רוצים. איך הם רוצים להיראות, מה הם מעוניינים לשדר ועם מה הם מזדהים. אתר גזורות שואף להעניק להם את הכלים הללו.
סרטון : איך להכין חצאית טול לבד בקלות
מהן הסיבות המניעות, לדעתך, אנשים לעצב אופנה בעצמם? האם זו מגמה שמתרחבת?
אני חושבת שזה קשור למגמה הירוקה שסוחפת את כולנו ושאחד התוצרים הישירים שלה, הוא המעבר לשוק מקומי ועשייה עצמית. זה כבר לא כל כך קול לקנות ברשת זו או אחרת בגדים שמיוצרים בכמויות מסחריות תוך כדי ניצול של כוח עבודה זול ומועברים על ידי שינוע מסיבי המזהם את הסביבה. היום הקהל מחפש טביעת אצבע אישית, ייחודיות, ומענה לצרכים הבלעדיים שלו.
אני חושבת שכתחביב זה תמיד היה קיים ברמה זו או אחרת, אבל כיום מדובר בטרנד שעדיין לא הגיע למימוש הפוטנציאל שלו. אני בהחלט מאמינה שלא מדובר בשיגעון חולף אלא במשהו שיכול לשנות את הרגלי הצריכה והעשייה שלנו לתמיד.
מה דעתך על כל התוכן החינמי הקיים ברשת?
המידע הקיים ברשת מדהים ומעורר בי השראה כל פעם מחדש. למעשה, זה מה שגרם גם לי לרצות ולשתף אנשים בידע שלי. חלק גדול מהמידע ברשת הוא ברמה חובבנית מאוד וכמובן שכמעט כולו באנגלית. רציתי להנגיש את העולם הזה לקהל הישראלי, והקהל הישראלי אוהב את השפה שלו.
כיצד את מעצבת קולקציה לגזורות?
אני מתחילה עם חומרי ההשראה שלי, כאשר בכל פעם משהו אחר מושך את תשומת ליבי ואותו אני מפתחת. אני מכינה את הגזרות והולכת לחפש בדים. בדרך כלל חלק מהבדים אני לוקחת מהאוסף שלי (יש לי ארון שלם של בדים שרכשתי בהזדמנויות שונות בארץ ובחו״ל), וחלק אני יוצאת לחפש. כאשר רוב הקולקציה מוכנה אני מתחילה להתכונן לקראת יום הצילומים. הקולקציה תמיד נשלמת לילה לפני הצילומים עם כמה פריטים אחרונים שמוצאים את דרכם פנימה. יום הצילומים הוא תמיד יום מרגש. מצד אחד, כל התוכניות קורמות עור וגידים, ומצד שני, הרבה דברים לא צפויים ונפלאים קורים במקביל. אח”כ מגיע החלק הטכני של הכנת חוברות ההסבר המפורטות של גזורות. חלקו הראשון של התהליך מאוד יצירתי וסוחף ואילו חלקו השני דורש דיוק רב וירידה לפרטים הכי קטנים.
מה עוד צפוי לבוא?
כרגע אני עובדת על קולקציית תיקים לגזורות, ובהמשך מתוכננות מיני קולקציות לבגדי הריון ובגדי ילדים.
מסר במשפט לאנשים שרוצים להתחיל ללמוד עיצוב ולהתחיל לעצב בעצמם אופנה:
פשוט תעשו את זה. ואל תפחדו לגזור 🙂 ברצינות, פעמים רבות אני רואה תלמידים מתלבטים וחושבים שעות לפני שהם מתחילים לגזור. אני אומרת, תקפצו למים, וגם אם הפריט או השניים הראשונים לא יהיו הכי טובים, מיד אחריהם הכשרון החבוי יתפרץ החוצה. אני חושבת שאין הרגשה טובה יותר מללבוש בגד שאתה אוהב ושעשית בעצמך.
צילומים: מירב בסון