תל אביב מהקומה ה 18
פרויקט העיצוב של אורלי פלדמן, מרצה לעיצוב פנים בסטודיו, שעלה לגמר אות העיצוב במאי האחרון
והוצג במרתון ההרצאות בסגנון פאצ’ה קוצ’ה לאדריכלות ועיצוב.
בקשנו מאורלי לשתף אותנו בתהליך ותכנון הפרויקט והתוצאות לפניכם:
מהחוץ פנימה
פרויקט דירת הרווק ממוקם בקומה ה 18 במגדל פרישמן בתל אביב, ומה שהיה חשוב לי כאן זה לתת לנוף להיכנס פנימה לתוך הדירה ולהיות שחקן מרכזי בעיצוב הפנים של החלל.
לצורך כך השתמשתי באלמנטים אלכסוניים שלקוחים מהסביבה הקרובה, והכנסתי אותם פנימה לתוך חלוקת החלל ועיצוב הרהיטים, והם למעשה היוו אלמנט עיצובי מרכזי בפרויקט.
נעזרתי גם במשחקי מסות בעיצוב הריהוט, המאזכרים את משחקי הקוביות של המבנים הנמוכים הנשקפים מהחלונות בדירה.
חלוקת החלל
האתגר המרכזי בתכנון הפרויקט היה חלוקת החלל והעמדת האלמנטים עצמם, כאשר השאיפה היתה ליצור תחושת מרחב וגודל בחלל שהוא בעצם לא מאוד גדול ומוקף חלונות מכל עבר. יחד עם זאת היה חשוב לי גם להגדיר הכוונה מדלת הכניסה אל היציאה למרפסת. דלפק האכילה האלכסוני הממוקם בין המטבח לבין הסלון מסייע לי בכך, כך שהאלכסון לא היה רק העדפה עיצובית שלי, אלא גם איפשר לי לקבל את מערכי התנועה והחלוקות שרציתי בחלל. שיקול נוסף היה היכולת לאפשר צפייה בטלוויזיה מכל כיוון, כולל בזמן הבישול והאכילה, לפי בקשתו של הלקוח.
שפה עיצובית אחידה
כל הרהיטים והאלמנטים בדירה מעוצבים בשפה דומה על מנת ליצור אחידות ולהתכתב זה עם זה. הם כולם עשויים מאותם חומרים ומשלבים למשל פורניר אגוז, וצבעוניות של אפור, לבן ותכלת, שכמובן שאובה פנימה מתוך הצבעוניות של הנוף, הם כולם מנסים לשלב את האלכסון שהזכרתי קודם.
אחד הרהיטים החביבים עלי הוא רהיט הטלויזיה, הרהיט המרכזי המלווה את הסלון. הוא אף עוטף את פינת הקיר ומזמין אותנו להיכנס אל הדירה.
מהסוף להתחלה ובחזרה
בפגישת העבודה הראשונה שלי עם הלקוח, שבה דיברנו על הצרכים והדרישות שלו לאחר הביקור הראשון שלי באתר, התחלתי לשרבט לעצמי תוך כדי פגישה כל מיני רעיונות, מחשבות וסקיצות ראשוניות. עם סיום העבודה על הפרויקט הסתכלתי שוב על הסקיצות הראשוניות הללו ונדהמתי לגלות כמה דמיון וקירבה יש בינן לבין התוצאה הסופית. כמה כיף שמיד מוצאים את ההשראה הברורה מהאתר ואת השפה המשותפת עם הלקוח.
צלם: גדעון לוין