אז בשעה טובה החלטתם לשפץ את דירת חלומותיכם, אתם מחפשים מעצב / אנשי מקצוע, ומתחילים לתכנן בהתאם לתקציב. מצורפות מספר עצות “עשה ואל תעשה” במטרה להקל עליכם לעמוד בתקציב שהצבתם לעצמכם.
1. אל תחסכו בשכר טרחה של נותני שרות: בעלי המקצוע לא יפסידו כסף. הם מתמחרים את הזמן שלהם. אם תחפשו לחסוף בסעיף זה – תפגעו בעצמכם. מעצב ש”לחצתם אותו במחיר” יכול להגרר להשקעת פחות שעות בתכנון, קבלן עלול להגרר לחפש עובדים זולים יותר / לא מיומנים. מצאו בעלי מקצוע הוגנים, ואל תהפכו את המיקוח לשוק. אתם פוגעים בבאסטה של עצמכם.
2. כן תחסכו בספקי מוצרים: בדקו האם המוצר שמצאתם בחנויות שונות זהה. אם מדובר בספקים אמינים, בעלי מוניטין, המציעים גופי תאורה / אריחים / חומרי גלם זהים, בחרו את הספק הזול, כשמדובר ב”מוצר בקופסא”.
אם אין לכם תקציב ליועצים רלוונטים, קראו שוב את סעיף 1. ישנן מספר חברות / ספקים, שיעמידו לרשותכם ייעוץ, אם תעבדו איתן, כגון מתקיני מיזוג אויר, חנויות תאורה, ספקי פרקטים וכו’. אם המעצב שלכם מכיר ספקים הוגנים בתחומים השונים, שלא רק מנסים “לדחוף לכם מוצרים”, אלא באמת לתת ייעוץ רלוונטי – השתמשו בהם.
4. חומרי גמר אם אתם מתעקשים על ריצוף אבן טבעי, תוכלו להוזיל אותו אם תבחרו באריחים קטנים יותר, כנ”ל לגבי רוחב לוחות פרקט עץ טבעי. לפעמים שינוי קטן במידה יכול להביא להוזלה משמעותית.
אופציה נוספת – השתמשו בחומרים סינתטיים, כגון גרניט פורצלן במקום אבן טבעית, או ריצוף דמוי פרקט במקום פרקט עץ טבעי.
5. עבודות בנייה מול השלמת ריהוט ואביזרים מנסיוני, לאחר שנכנסים לגור בדירה, כבר לא משלימים עבודות בנייה שנדחו מסיבות תקציביות. לכן, עדיף לסיים את כל עבודות הבנייה הקבלניות לפי התכנון הראשוני, ואם התקציב לוחץ, להשלים בעוד שנה את החלפת הארון / ספה / גופי תאורה. אלו אלמנטים שניתן להשלים בקלות בהמשך, ללא צורך בעבודות קבלניות מלכלכות ומרעישות.
6. נגרות אם התקציב לא מאפשר לכם עבודות נגרות בתכנון ספציפי לדירה שלכם, ניתן למצוא ריהוט מתועש, מודולרי, שיכול בהחלט להתאים, כגון ארונות בגדים, ארוניות אמבט משולבות ביחידות כיור, ואפילו מטבחים, במחירים זולים משמעותית מנגר פרטי. אם המעצב שלכם יתכנן לפי מודולים קיימים שבחרתם, הוא יוכל לשלוט ברוחב נישה לארון למשל, בהתאם ליחידות מתועשות שבחרתם.